Ai nevoie de motivatie pentru a face sport?

Comoditatea uneori este mai puternica decat dorinta de a arata bine si avem nevoie de motivatii puternice pentru a pune „osu” la treaba.

Prima mea motivatie de la care am si inceput sa fac sport, a fost simplu gand ca vreau sa arat mai bine. Eram putin dezamagita de mine. Stiam ca pot face mai mult, stiam clar ca pot face ceva pentru a schimba acest lucru; dar totul depinde de mine. Aceasta este o lupta doar cu tine. Trebuie sa vrei, sa-ti doresti, sa-ti gasesti motivatie si sa te apuci de treaba.

Practicarea exercitiilor fizice si a sportului cu regularitate este o conditie esentiala pentru mentinerea unui stil de viata, indiferent de varsta. Perseverenta este necesara pentru obtinerea rezultatelor dorite și mentinerea lor pe termen lung. Studiile arata ca 50% dintre cei care incep un program de exercitii fizice renunta in maximum 6 luni.

  • In primul rand trebuie sa-ti stabilesti obiectivele (acestea sa fie realizabile si accepta propriile provocari).
  • Alege o activitate pe placul tau (un tip de activitate care ți se potriveste, iar daca te plictisesti repede, poti alterna. Sportul nu trebuie să reprezinte o povara, ci trebuie sa fie ceva distractiv).
  • Stabileste un program (programeaza-ti antrenamentele ca pe oricare alta activitate importanta).
  • Gaseste-ti un prieten cu care sa te antrenezi (acest lucru te poate incuraja sa iti urmezi cu regularitate antrenamentul).
  • Foloseste o aplicatie pentru a monitoriza progresul (aplicatiile pentru mobil sunt foarte utile. Ele te ajuta sa ti evidenta consumului caloric, consumului de apa, gasesti si planuri alimentare pentru tine si scopul tau).
  • Inspira-te din exemplele pozitive din jur (oameni activi si pasionati de sport, fotografii cu persoane care arata bine pentru a-ti creste motivatia si dorinta de a merge mai departe). Nimic nu te poate inspira mai mult in scopul pe care vrei sa il atingi decat oamenii care au atins deja performanta in acel domeniu si povestile lor .
  • Creeaza-ti o imagine mintala cu felul in care iti doresti sa arati la finalul intregului proces (desi el va trebui sa continue si dupa atingerea obiectivului initial).

Va trebui sa iti urmaresti progresul din mai multe motive. In primul rand va trebui sa observi daca evolutia este cea corecta si dorita si daca sunt sau nu necesare anumite imbunatatiri ale programului tau.

Ai mereu incredere in tine, gandeste mereu pozitiv si elimina orice gand negativ si orice frica! Doar de tine depinde schimbarea, trebuie doar sa vrei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s